VG Sensory werd opgericht in 1999 vanuit een academische achtergrond in de sensorische wetenschappen en is intussen uitgegroeid tot dé referentie voor betrouwbaar, kwalitatief consumenten onderzoek.

Gestart in ons hoofdkantoor in Deinze, wordt al gauw een tweede testlocatie ingericht in Gembloux om naast de Vlaamse ook de Waalse consument te kunnen bevragen. Intussen bouwen we ook verder aan ons buitenlands netwerk zodat we vandaag wereldwijd acceptatietesten kunnen organiseren.

Ons panelbestand is met ons mee gegroeid en bestaat intussen uit een uitgebreid en gevarieerd consumenten bestand, supertasters, experten en huisdieren.

We kunnen bouwen op een brede expertise in 18 verschillende food en non-food product categorieën, voor zowel marktleiders als KMO's, gaande van grondstof- en verpakkingsleveranciers over producenten tot retailers en universiteiten.

Ook de sensorische methodieken en de analysemethoden namen een vlucht waardoor we vandaag beschikken over een uitgebreide toolbox met de meest geavanceerde technieken, geschikt om een gedegen oplossing te vinden voor elke sensorische uitdaging.

Oprichters

 • Evelien

  Evelien Goossens

  Ik studeerde in 1995 af als bio-ingenieur en was enkele jaren actief als kwaliteitsverantwoordelijke in een voedingsbedrijf.
  Geconfronteerd met de behoefte aan professionele sensorische ondersteuning, ging ik in 1999 samen met Hilde de uitdaging aan om sensorische analyse in België op de kaart te zetten

  e.goossens@vgsensory.be
  +32 (0)9 381 57 94
 • Hilde

  Hilde Vanaerde

  Ik studeerde in 1995 af als bio-ingenieur.
  In opdracht van de groenteveiling richtte ik een sensorische afdeling op. Gepassioneerd door de materie ging ik in 1999 de uitdaging aan om onafhankelijk mijn sensorisch project te verbreden naar de volledige voedingsindustrie.

  h.vanaerde@vgsensory.be
  +32 (0)9 381 57 93